Öğrencimiz Deniz Akkaya TÜBİTAK Ege Bölge Üçüncüsü Oldu. - 29.03.2018

Öğrencimiz Deniz Akkaya TÜBİTAK Tarih branşında katıldığı "Klazomenai" projesiyle Ege Bölge Üçüncüsü olmuştur.Emeği geçen herkese teşekkür eder, öğrencimizi gönülden kutlarız.Yapmış olduğumuz bu proje ile İzmir' in Urla ilçesinde yer alan ve oniki İyon kentinden biri olan Klazomenai antik kentini ve bu antik kentte arkeolojik kazılarla ortaya çıkarılmış Anadolu' nun ilk zeytinyağı işliğini araştırdık.Yaşadığımız kente ilişkin yerel tarih çalışması kapsamında farklı bir bakış açısıyla Urla' nın zengin bir tarihi geçmişe sahip olduğunu ve bunu gün yüzüne çıkarıp tarih bilincimizi geliştirmeyi amaçladık.Özellikle ilk ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerden başlayarak her vatandaşın Anadolu' nun ilk zeytinyağı işliğinin Urla' daki varlığından haberdar olmasını tarihin bizlere bıraktığı mirası korumasını ve bu mirasa sahip çıkma sorumluluğu almasını amaçladık.Yaptığımız bu proje ile TÜBİTAK tarafından düzenlenen 12.Ortaokul öğrencileri araştırma projeleri İzmir Bölge Yarışmalarında 34 proje arasından üçüncülük ödülünü almaya hak kazandık.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.