Okul Müdürü Mesajı

Sevgili Öğrencilerimiz, Değerli Öğretmenlerimiz, Saygıdeğer Veliler ve Sevgili Mezunlarımız,

Atatürk’ün “Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonra beni izlemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin kılavuzluğunu kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar.” sözünden yola çıkarak ülkemize ve insanlığa yapılacak en büyük katkının bilimin ışığında, nitelikli eğitimle nitelikli nesiller yetiştirmek olduğuna içtenlikle inanan bir eğitimci olarak İYTEV’li olmanın gururunu yaşıyorum.

Öğrenci, çalışan ve velilerimiz için 24 yıllık bilgi ve deneyimimle “nitelikli eğitimde mükemmellik” hedefimizle örtüşen, ayrıcalıklı bir eğitim ekosistemi kurmak için okul müdürü olarak buradayım. İYTEV YÜCEL TONGUÇ OKULLARI olarak Türkiye’de ve dünyada lider ve vizyon sahibi öğrenciler yetiştirmek için kapılarımızı açtık. Öğrencilerimizin düşünsel, fiziksel, sosyal ve kültürel düzeyde nitelikli gelişimlerini sağlamak, onlara 21. yüzyıl standartlarında bir yaşam ve öğrenme ortamı sunmak, potansiyellerini doğru bir şekilde değerlendirmek için çalışacağız.

Bir eğitim kurumunun en büyük değeri eğitimcileridir. Yüksek hedeflerimize ancak deneyimli bir kadro ile ulaşabiliriz. Bu görüşten yola çıkarak oluşturduğumuz, her biri donanımlı ve alanında tecrübeli eğitim kadromuzla hedeflerimize doğru güvenle yürüdüğümüze inanıyorum.

Akademik başarıyı ve yaşam becerileri başarısını dengeli bir şekilde öğrencilerimize sunmak eğitim felsefemizin temelini oluşturuyor. Bunu başarmak için kendi özgün eğitim modellerimizi oluşturduk. Bilimin ve güncel gelişmelerin ışığında yenilenerek gelişecek olan eğitim modellerimiz, İYTEV YÜCEL TONGUÇ OKULLARI’ nın  temel ayrıcalıklarındandır.

Öğrencilerimizi hayata hazırlamak, özgüvenlerini, kişisel ve toplumsal sorumluluk bilinçlerini geliştirmek için bir araç olarak kullandığımız sosyal yaşantı kültürümüz  okulumuzu diğer okullardan farklı kılar. Kendilerini ve ilgi alanlarını keşfetme yolculuğunda öğrencilerimize bu olanağı tanıyan zengin kulüp seçenekleri ve komitelerimiz, okul etkinliklerimiz ve kendilerinden daha az şanslı kişilere yardım etme bilincini geliştiren Toplum Hizmeti Çalışmalarımız okulumuzun zengin sosyal yaşamının bir bölümünü oluşturmaktadır.

Bizim için her öğrenci eşsizdir. Öğrencilerin ilgi alanları, yetenekleri, kişisel özellikleri ve akademik yatkınlıkları profesyonel eğitim kadromuz tarafından keşfedilmek ve hem öğrencinin kendisini birey olarak tanımasına yardımcı olmak hem de ebeveynleri çocukları konusunda bilgilendirmek maksadıyla özenle gözlemlenir. Nesilden nesile  İYTEV YÜCEL TONGUÇ OKULLARI, öğrenciye kendini bulma yolunda öncülük eder ve ona kişiselleştirilmiş bir eğitim sunar. Öğrencilerin sahip olduğu becerileri geliştirme kaygısı taşıyan eğitim ailemiz, bilgi ve 21.Yüzyıl yaklaşımlarının ön planda tutulduğu bir okulda mükemmeliyeti her öğrenci için ayrı bir özen ve dikkatle bir araya getirir.

Nesilden nesile İYTEV YÜCEL TONGUÇ OKULLARI olarak ana hedefimiz; ulusal ve evrensel değerlerle donanmış, sorumluluk bilinci yüksek, bilimsel ve analitik düşünceye sahip, üretken ve yaratıcı, araştıran ve sorgulayan, Atatürk ilkeleri ve demokratik- laik cumhuriyete sahip çıkan, ilkeli ve tutarlı, estetik beğenileri gelişmiş, insana ve topluma saygılı, yararlı hobileri olan, geleceğe yön verecek ve aldığı eğitimin izlerini taşıyacak bireyler yetiştirmektir.

SAYGILARIMLA…

İYTEV OKULLARI MÜDÜRÜ