Yücel Tonguç'ta Eğitim Sistemi

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

• Eğitim programının niteliklerini belirlemek
  • Akademik gelişim değişkenlerindeki düzeylerini belirlemek
  • Kişiye Özgü Eğitim Programları geliştirmek için sistematik olarak farklı ölçme araçları uygularız.

HAZIR BULUNUŞLUK SINAVI

Her eğitim öğretim yılının başında öğrencilerimizin yeni öğretim yılına hangi seviyede başladıklarını görmek ve eksiklerini gidermeye yönelik çalışmalar planlamak üzere ‘Hazır Bulunuşluk Sınavı’ uygularız.

İNGİLİZCE DÜZEY BELİRLEME SINAVI

Her dönem başında ‘İngilizce Düzey Belirleme Sınavı’ uygularız. Bu sınavla, dil gelişim düzeylerini belirlemeyi ve seviye grupları oluşturarak, en uygun yöntem ve araçlarla öğrencilerimize ulaşmayı amaçlarız.

ATS  ( AKADEMİK TAKİP SINAVI )
4. ve 5. sınıflarda yıl boyunca toplam 6 deneme sınavı, 6 Ünite Taraması yapılmaktadır. 6. ve 7. sınıflarımızda öğretim yılı boyunca en az 12 adet deneme sınavı uygulanmaktadır. 8.Sınıflarımız ise öğretim yılına yayılmış olarak konu bazlı 18 adet deneme sınavına girerlerken, en az 8 adet ünite tarama sınavı da uygulanmaktadır. Mayıs ayından itibaren yine 8.sınıflarımıza en az 3 yayından 8’erli deneme paketleri de uygulanmaktadır.

Bu denemeler gerçek LGS ortamı oluşturularak uygulanmakta ve analizleri yapılmaktadır.

• LGS hazırlıkları kapsamında destek programı planlayarak Haftalık değerlendirmeler yaparız.
  • Bursluluk Sınavları: