BİLGİLENDİRME

Sayın Velilerim ve Değerli Öğrencilerim,

Dünyada hızla yayılarak ülkemizde de etkisini göstermekte olan Koranavirüsün (Covid 19) neden olduğu solunum yolu hastalıklarından korunma ve kontrol önlemlerinin alınması için yürütülen çalışmalar doğrultusunda bildiğiniz gibi 16 Mart itibariyle MEB tarafından okullarda yüz yüze eğitime ara verilmiş ve dün yapılan resmî açıklama doğrultusunda da bu aranın 30 Nisan’a kadar süreceği kesinlik kazanmıştır.

Yücel Tonguç ailesi olarak bizler belirlenen aranın ilk haftasını (16 – 20 Mart) öğretmenlerimizin sizler için uygun gördüğü tatil ödevleri ve çalışmaları ile geçirmeyi, ikinci haftasını (23-27 Mart) yine öğretmenlerimizin hazırlamış olduğu çalışmaların v-cloud ve Okulistik dijital platformları ile desteklenerek geçirmeyi planlamıştık. Yapılan son açıklama ile bu çalışmalara ek olarak 30 Mart Pazartesi gününden itibaren öğretmenlerimizin online dersleriyle de sizlerin eğitim öğretimine destek olmaya devam edeceğiz. Bu çalışmayla ilgili online ders programlarını sizlere K12 üzerinden ulaştıracağız.

Sayın Bakanımız Ziya SELÇUK’un açıklamaları doğrultusunda önemli olan bazı noktaları sizlere hatırlatmak istiyorum. Bakanımız; özellikle bu dönemde çocuklarımızın önce sağlığının önemli olduğu, yapılamayan eksik kalan her dersin telafisinin yapılabileceği, LGS sınavının konu kapsamının yüz yüze derslerin işlendiği yere kadarki konulardan oluşacağı bunun için o konuların tekrar edilmesinin önemli olduğu, liselere giriş sınavının tarihi ile ilgili açıklamanın ileriki günlerde bakanlık tarafından bildirileceği, ailelerin özellikle bu zaman zarfının çocuklarımıza bir tatil dönemi olarak yansıtılmaması gerektiğinin altını çizmiştir.

Okul idaresi olarak bizler 16 Mart’tan itibaren MEB’in belirlediği şartlarda okulda sadece bir yönetici olacak şekilde görevimize devam etmekteyiz ve bu zorlu günler geçene kadar aynı şekilde devam edeceğiz. Daha sağlıklı günlere bir an önce kavuşmak dileğiyle hepinize sosyal izolasyonun önemini hatırlatıp “Hayat eve sığar.” ve “Evde kal Türkiye.” diyerek herkese sağlıklı günler diliyorum.

M.Mutlu KİREMİTÇİ
                                                                                                                                      Okul Müdürü