CANLI DERS KURALLARI

ONLİNE DERS ORTAMI KURALLARI

Online Ders Ortamı

Öğrencimizin takip edeceği dersler sizlerle paylaşılan günlük programa uygun yürütülecektir.
Öğrencimiz programda belirtilen derslerin tüm materyallerini(defter, kitap, kalem kutu) dersten önce yanında hazır bulundurmalıdır.

Evde Sorunsuz Online Ders Ortamı Yaratmak

• Öğrencimizin uygulamaya bağlandığından emin olunuz. Küçük yaş grubu olduğu için cihazın ve uygulamanın açılması konusunda lütfen destekleyiniz.
• Güçlü internet bağlantısı olan bir yerde, tablet/laptoplarının şarjının olduğundan emin olunuz.
• Öğrencilerimizin bir masada cihazı tam karşısına alıp oturmalarını sağlayınız.
• Öğrenme sürecinin sağlıklı ilerleyeceği ayrı bir odada derslere katılmasını sağlayınız.
• Teknik problemleri ve herhangi bir sorununuzu lütfen bilgiislem@yuceltonguc.k12.tr adresine iletiniz.

Öğrenci Sorumlulukları

• Online derslerin okul içerisinde yapılan derslerden farklı olmadığını, kuralların bu derslerde de geçerli olduğunu bilmelidirler.
• Ders programında belirtilen ders başlama saatinden en az beş dakika önce o derse ait tüm materyalleri hazır şekilde dersin saatini beklemedirler. Ders saati geldiğinde join düğmesine basarak ID numarası ev PASSWORD girilmelidir (Lütfen destek olunuz).
• Ders esnasında dersi ilgilendiren sorular dışında chat özelliği meşgul edilmemelidir. Öğretmen izni olmadan kullanılmamalıdır.
• Aktif olarak her gün derslere katılmalı, derste verilen görevleri tamamlamalı, ve verilen ödevleri uygun zamanlama ile tamamlamalıdırlar. Ders yoklaması alınacaktır.

Veli Sorumlulukları

• Online ders ortamına sağlıklı bağlanabilmeleri için uygun internet bağlantısına sahip olduklarından emin olunuz.
• Online Ders anlatımı sırasında hiçbir şekilde derse ve öğrencimize müdahele etmeyiniz.
Yaşanabilecek teknik problemleri lütfen bilgiislem@yuceltonguc.k12.tr adresi üzerinden iletiniz. Ders esnasında dersi bölerek teknik problemleri ya da herhangi bir sorunu lütfen iletmeyiniz. Öğrenme sürecinin bölünmesi öğrencilerimizin öğrenmelerini olumsuz etkileyebilir, dikkatlerini dağıtabilir.

Tüm öğrencilerimize verimli bir eğitim olanağı sağlayabilmek üzere tüm kadro olağanüstü bir çaba içerisindeyiz. Zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde sorumluluklarımız dahilinde okul-veli işbirliğimiz ve siz velilerimizin desteği çok önemli ve kıymetlidir.

Teşekkür ederiz.

Okul Müdürü