Telafi Eğitimi Bilgilendirme Mektubu

Sayın Veliler ve Değerli Öğrenciler,

Yücel Tonguç Ailesi olarak, Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) belirlemiş olduğu tarihler arasında uzaktan eğitim-öğretim faaliyetlerimizi 19 Haziran 2020 Cuma günü sonlandırıyoruz. Bu süreçte evlerden çocuklarımızın eğitim ve öğretimi için bizlere vermiş olduğunuz desteğe teşekkür ediyoruz. Hepimizin bildiği gibi bu sürecin ikinci aşaması MEB tarafından belirtilen adıyla “Telafi Eğitimi” sürecidir. Önceki toplantılarımızda da MEB’in belirleyeceği tarihle birlikte süreci planlayıp sizlerle paylaşacağımızı belirtmiştik. Telafi programımızın detayları ve işleyişi şu şekilde olacaktır:

Başlangıç: 17 Ağustos 2020  Pazartesi

Uygulama: Eğitim normal okul programı olarak hafta içi tam gün olacak, öğrencilerimize yemek ve servis hizmeti verilecektir.

Katılım: Tüm öğrencilerimizin eksiksiz ve mazeretsiz katılımı önemlidir.

Planlanan Süre: 4 Hafta (Durum değerlendirmesine göre uzatılabilir veya süre sonunda 1 hafta ara verilebilir.

Katılacak Sınıflar: Okul öncesinden 8. sınıfa kadar (Okul öncesi ve 7.sınıf dahil) tüm sınıflar.

Telafi eğitimi için tüm velilerimizden MEB’in isteği doğrultusunda izin dilekçesi alınacaktır.

Telafi eğitiminin amacına ulaşabilmesi için öğrencilerimizin katılımı konusunda siz velilerimizin desteği son derece önemlidir.  Tarihlendirmede MEB tarafından duyurulacak bir değişiklik olursa başlangıç ve bitiş tarihleri açısından “Telafi Eğitimi Programı” tekrar güncellenecektir.

Okulumuzda belirlediğimiz tarihe kadar periyodik olarak hijyen çalışmaları sürdürülecek, eğitim başladığında da MEB’in belirlemiş olduğu yönergeler doğrultusunda (okul girişinde ateş ölçümü, maske, dezenfektan kullanımı vb.) uygulanacaktır.

Sosyal mesafenin önemini koruduğumuz şu günlerde önümüzdeki eğitim öğretim yılı için kayıt yenileme çalışmalarımız gerekli önlemler alınarak devam etmektedir. Covid-19 salgını nedeniyle kayıt yenileyemeyen velilerimiz, Haziran ayı sonuna kadar erken kayıt indiriminden faydalanabilecekler, halkla ilişkiler biriminden alacağı randevu ile gerekli iş ve işlemleri yapabileceklerdir. Çocuklarımızın bir sonraki eğitim ve öğretim süreçlerini en verimli şekilde planlamak ve yürütebilmek adına bu konu okulumuz için son derece önemlidir.

Saygılarımla.

M. Mutlu KİREMİTÇİ

Okul Müdürü

Mektubu indirmek için tıklayınız.