VELİ MEKTUBU

Değerli Velilerimiz,

Bilindiği üzere Coranavirüs (Covid-19) salgını, ülkemizde olduğu gibi küresel olarak tüm dünyada sosyal yaşamı, ticari faaliyetlere bağlı olarak ekonomiyi, eğitim/öğretimi ve genel anlamda tüm yaşantımızı çok olumsuz olarak etkilemiş olup süreci belirsizdir.

Bir örgün eğitim kurumu olarak öğrencilerimizin mağdur olmamaları için kısa sürede çevrimiçi olarak uzaktan eğitim öğretim faaliyetlerine başladık ve uygulamamıza başarıyla devam ediyoruz. Bu süreçte öğretmenlerimizin göstermiş olduğu özverili çabanın; öğrencilerimiz ve siz değerli velilerimiz tarafından beğeni gördüğü kadar yönetim kurulumuz tarafından da takdirle karşılanmıştır. Bizlerin okul olarak göstermiş olduğu bu çabaya karşılık siz velilerimizin de fahri birer öğretmen olarak adeta evlerinizde bizleri temsilen sunmuş olduğunuz desteğiniz kesinlikle sürecin en başarılı şekilde yürütülmesinde çok önemli bir destek olarak görülmüştür. Bu nedenle hem okul yönetimi hem de yönetim kurulu olarak siz değerli velilerimize çok TEŞEKKÜR EDERİZ.

Kurum olarak, bizler sürecin bakanlık tarafından belirlendiği noktaya kadar öğrencilerimize uzaktan öğretim faaliyetlerimizi devam ettirecek ve yine bakanlığın açıkladığı biçimde telafi eğitimlerimizi yapacağız. Bu noktada öğrencilerimizin bizlerin çocukları olduğunu unutmadan hiçbir eksikleri kalmayacak şekilde bizimle devam edeceklerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Ayrıca bakanlık tarafından belirlenen takvim aralığında okulumuz eğitim öğretim faaliyetine başlamadan önce salgının; okul içi etkilerini azaltmak amacıyla gerekli tüm tedbirleri planladığımızı ve bu planlarımızın yemekhaneden, dersliklere ve hatta servis araçlarımıza kadar uygulanacağını bilmenizi isteriz.

Sosyal mesafenin önemini koruduğumuz şu günlerde önümüzdeki eğitim öğretim yılı için kayıt yenileme çalışmalarımız bu kurallar doğrultusunda devam etmektedir. Kayıt yenileme için okulumuzdan alacağınız randevu ile gerekli iş ve işlemleri yapabilirsiniz, unutmamak gerekir ki eğitim bir bütündür ve şimdiden çocuklarımızın bir sonraki eğitim öğretim süreçlerini en verimli şekilde planlamak ve yürütebilmek adına kurum olarak bu bizler için son derece önemlidir.

Öğretim faaliyetlerinin çevrimiçi olarak devam ettiği bu zaman aralığına dair öğrencilerimizin kullanmadıkları servis ve yemek hizmetlerinin bedellerinin iadesi bakanlığımızın yürüteceği telafi eğitimi taslağı ile netlik kazanacaktır. Fakat biz kurum olarak hiçbir velimizin mağdur olmaması adına “yemek ve servis ödemelerinde 180 günden artan sürenin (gün hesabına göre) varsa geri ödemelerinin isteğe bağlı ödenebileceği” bu ödemelerin kayıt yenileyen öğrencilerimizin gelecek seneki ücretlerinden mahsup edilebilmesi, kayıt yenilemeyen öğrencilerimiz içinse iadenin belirli bir ödeme planı şeklinde yapılabilmesi adına çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Yaşanan bu talihsiz salgın, eğitim alanında hem özel okulların arasındaki farkı hem de özel okul ile devlet okullarının arasındaki eğitim anlayışı farkını istemsiz bir şekilde gözler önüne sermiştir. Biz bu süreçte sizlerle birlikte bir aile olarak sonuna kadar elimizden gelenin en iyisini çocuklarımıza 12 yıldır olduğu gibi sunmak da kararlıyız ve sunacağız.

Bu süreçte başta sizler ve çocuklarımız olmakla birlikte tüm sevdiklerinizin sağlığının iyi olmasını umut ediyor ve destekleriniz için teşekkür ediyoruz.

Yönetim Kurulu Başkanı                                                                                           Okul Müdürü
    Muzaffer YILDIRIM                                                                                         M. Mutlu KİREMİTÇİ

Yazının PDF hali için tıklayınız