info@yuceltonguc.k12.tr +90 232 766 11 23
Akademik

PDR - Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik

İYTEV YÜCEL TONGUÇ KOLEJİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık,  bireyin kendini anlaması,  ilgi ve yeteneklerini fark ederek potansiyellerini geliştirebilmesi, karşılaştığı engel ve sorunlara karşı uygun baş etme becerileri gösterebilmesi, çevresine uyum sağlayabilmesi ve kendini gerçekleştirmesi amacıyla uzman kişilerce yapılan profesyonel yardım sürecidir.
     Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi, “Her çocuk dahidir.” bakış açısından yola çıkarak, her öğrencimizin kendine özel olduğunun farkına varmasını sağlamayı, öğrencilerimizin kendine güvenen, kendini tanıyan, duygu ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilen, bir sorun karşısında çözüm üretebilen, sorumluluk bilincine sahip,  hedefleri olan, kendi başına karar verebilen bağımsız bireyler olarak toplumda yer almasına yardımcı olmayı misyon edinmiştir. Birimimiz tüm çalışmalarını gizlilik ve gönüllük ilkesi doğrultusunda işbirliği içinde sürdürmektedir. Bunun yanında yaklaşım ve içerik olarak     “Gelişimsel ve Önleyici Rehberlik” hizmetleri sunmayı amaç edinerek tüm öğrencilerimizin gelişim dönem özelliklerini dikkate alarak süreç izleme çalışmaları yapmaktadır. Bizler için önemli olan öğrencilerimizin karşılaşabileceği herhangi bir problemi önceden farkına varıp, önleyici rehberlik hizmeti sunarak çözüm için yönlendirmektir. Öğrencilerimizin kendilerini tanımaları ve güvenebilmeleri, sağlıklı benlik algısı geliştirebilmeleri, sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel alanlarda yaşlarına uygun bir biçimde gelişmeleri, kişisel sorunlarını çözme konusunda strateji geliştirmeleri, ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmeleri kendilerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacaktır.
     Yücel Tonguç Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi olarak çalışmalarımız; öğrenciye, veliye ve öğretmenlere yönelik olarak üç temel başlık altında yürütülmektedir.

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

• Öğrenci Tanıma Çalışmaları,