Kayıt Bilgilendirme (2023-2024)

İYTEV YÜCEL TONGUÇ OKULLARI OKUL KAYIT BİLGİLENDİRME

1. KAYIT BİLGİLERİ (YENİ KAYIT)

Okulumuzda okumak isteyen aday öğrencilerimizin velisi okula gelerek başvuru yapar ve ön kayıt formu doldurur ve Rehberlik Servisi tarafından bir görüşmeye alınır.

1.1 1. Sınıflarda okumak isteyen öğrenciler, rehberlik ön görüşme /ile alınır.

1.2 2. - 3. ve 4. Sınıflara yeni gelecek öğrenciler, kontenjan doğrultusunda, ön görüşme ve değerlendirme ile alınır.

1. 5,6 ve 7. 8.Sınıflara yapılacak kayıtlar, kontenjan doğrultusunda, Rehberlik Servisi ve ilgili Müdür Yardımcısı ile yapılacak görüşmeye ve "İYTEV Kayıt Kabul Sınavı"na göre alınırlar.

Kayıtlarla ilgili başvurular Pazartesi-Cuma günleri 09:00 – 16:30 saatleri arası kabul edilir.

2. KAYIT İŞLEMLERİ (YENİ KAYIT)

Okulumuza başvurarak ön kayıt yaptıran ve kesin kayıt aşamasına gelen öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri aşağıdaki şekilde yürütülecektir;

Gerekli belgeler:

-4 adet öğrenci fotoğrafı

-Anne –baba ve öğrencinin T.C kimlik numaralı nüfus fotokopisi

-Kan grubu belgesi

-İkametgah belgesi

-Okulumuzdan temin edilecek kayıt ve Rehberlik formları tamamlanır, tüm evraklar kayıt ile ilgili yetkili kişiye teslim edilir.

-Muhasebe Birimi ile, kurumun açıkladığı ödeme programlarından biri seçilir ve gerekli işlemler tamamlanır.

3. KAYIT YENİLEME

Mevcut öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri için kayıt takvimi ŞUBAT ayı içerisinde duyurulacaktır.

4. OKUL ÜCRETLERİ

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜCRETLERİ

5. ÖN KAYIT FORMU

Ön kayıt formu aşağıda yer almaktadır.

Ön kayıt formu bir başvuru sayılır. Ön kayıtın gerçekleşmiş olması için okulumuzda yukarıda yer alan 1.1, 1.2 veya 1.3 no’lu maddelerde belirtilen koşullar tamamlanmalıdır.

6. İYTEV OKULLARI BURS SİSTEMİ

Başarı Bursu:İYTEV burs politikası, okulumuzun ve öğrencilerinin akademik hedeflerine ulaşabilmelerini desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu doğrultuda öğrencilerimize başarı ve ihtiyaç bursu sağlanmaktadır. İYTEV Yönetim ve Burs Kurulu, okulumuzun bu alanlarda öğrencilerine sağladığı olanakların geliştirilmesi yönünde önemli katkı sağlamaktadır.

6.Sınıftan itibaren, ağırlıklı not ortalamasına göre;

•Okul Birincisine %50

•Okul ikincisine %35

•Okul üçüncüsüne %25 oranında Başarı Bursu verilir.

İHTİYAÇ BURSU

Okulumuzda mali yardım ile öğrenim görecek olan öğrencilerimizin başvurularının değerlendirilmesinde; MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde belirtilen kriterler dikkate alınarak, ailenin gelir durumunun yanı sıra öğrencinin akademik ve sosyal gelişimi de göz önünde bulundurulur. İhtiyaç bursu oranları, ilgili MEB yönetmeliği dikkate alınarak hazırlanmaktadır. Burs başvuruları MART ayı içerisinde duyurulan tarihlerde okulumuza başvurarak yapılır.