info@yuceltonguc.k12.tr +90 232 766 11 23

Sağlık ve Güvenlik Birimi

SAĞLIK

Öğrencinin sağlıklı olması başarılı bir eğitim için en önemli koşuldur. İYTEV Yücel Tonguç Koleji sağlık hizmetini bu anlayış doğrultusunda sunmayı amaçlar.

Öğrencilerimizin eğitim ve öğretim yaşamlarını garanti altına almak kadar sağlık güvenceleri de bizler için son derece önemlidir. Okul dönemi, insan yaşamının önemli değişimlerinin gerçekleştiği özel bir dönemdir. Çünkü okul çağı çocukları büyür ve gelişirler. Bu süreçte yaşanan sağlık sorunları bireyin tüm yaşamını etkilediği gibi erken fark edilen büyüme ve gelişme bozukluklarının önüne geçmek de bu dönemde daha kolaydır.

Okulumuzda öğrencilerimizin fiziksel ve sağlık durumlarıyla ilgili her türlü bilgi izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Sağlık birimimizde; Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı doktorumuz ve okul hemşiremiz görev yapmaktadır. Okulumuzda tam donanımlı bir revir bulunmaktadır. Revirimizde acil bir durumda ilk müdahaleyi yapabilmek için gerekli donanım mevcuttur. Öğrenci revire gittiğinde gerekli önlemler alınır, gerekiyorsa velisi çağrılarak evine gönderilir. Ancak çok acil hastane müdahalesi gerektiren durumlarda öğrenci okul idaresinin bilgisi dahilinde hemşire ve müdür yardımcısı gözetiminde en yakın hastaneye götürülür, velisine hemen haber verilir.

Revirimizde kronik rahatsızlığı olan öğrenciler saptanarak dikkatle izlenmekte, ilaç kullanması gereken öğrencilerin ilaç saatleri titizlikle takip edilmektedir.

Öğrencilerin kısa ve uzun dönemli hastalıkları yakından takip edilir, olası salgın veya hızlı yayılan bir hastalık durumunda yapılacaklar konusunda öğrenciler bilgilendirilir. Ayrıca belirlenmiş aşı takvimine uygun aşılama programları uygulanır.

GÜVENLİK​

İYTEV Yücel Tonguç Okulları Kampüsünün gündüz ve gece güvenliğinin sağlanması için, özel bir güvenlik şirketi ile çalışılmaktadır. Bu birimde yer alan çalışanlar yasa gereği, gerekli eğitimleri alarak “Özel Güvenlik Görevlisi” olma yetkisine sahiptirler.

Kampüsümüzde güvenlik için güçlü bir teknik donanım kullanılır. Tüm giriş-çıkışlar bilgisayar ortamında kaydedilir. Kampüsümüz ve çevresi güvenlik kameraları ile izlenir, 24 saat görüntü kontrolü ve kaydı yapılır.

Tüm çalışanların ve ziyaretçilerin giriş-çıkış saatleri kurum içindeki çalışma saatlerine göre tespit edilmiştir. Buna göre;

Tüm öğretmen ve personel Cumartesi-Pazar günü hariç her gün 08.30 – 18.00,

İdareciler her gün 08.30 – 18.00,